Манифестација "Око архитектуре"

У организацији Друштва врањских архитеката и сарадњи са Инжењерском комором Србије – РЦ Ниш, у периоду од 23.02.2024. – 01.03.2024. године, одржаће се манифестација „Око архитектуре
 
Циљ манифестације је подизање свести о значају архитектуре и грађене средине за живот сваког појединца, а све у складу са недавно донетом Националном архитектонском стратегијом. Тема овогодишње манифестације је САВРЕМЕНО СТАНОВАЊЕ.
 

Тим поводом биће представљена гостујућа изложба: „СТАНОВАЊЕ – HOUSING 2023“- међународна изложба савременог становања у организацији Катедре зграде за становање Грађевинско-архитектонског факултета у Нишу и Кластера урбаног планирања, смотра актуелних архитектонских остварења која су примери добре пројектанске праксе и промишљања на тему становања.

Током трајања манифестације ОКО АРХИТЕКТУРЕ, изложбу ће употпунити пратећи програм састављен од: стручних предавања и презентације спонзора из области грађевинске индустрије. Комплетан програм манифестације ОКО АРХИТЕКТУРЕ, можете преузети овде.

Манифестацију подржали Град Врање и Народни музеј Врање.  

Свечано отварање је заказано за петак 23. фебруара 2024. године са почетком у 18:00 часова у Галерији Народног музеја Врање.